Meld je nu aan!

Meld je aan voor het webinar op vrijdag 24 september, 20:00 uur.

Gegevens

Privacyverklaring

Het Nederlands Bijbelgenootschap gaat zorgvuldig om met uw gegevens, zie bijbelgenootschap.nl/privacy of vraag de privacyverklaring aan via tel. 023 – 514 61 46. Naar aanleiding van deze actie kan het Nederlands Bijbelgenootschap u benaderen met een steunverzoek en/of een soortgelijke aanbieding doen.

Online college: De kunst van het vertalen

In oktober verschijnt de NBV21, de verbeterde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling. Bijbelvertalers Matthijs de Jong en Cor Hoogerwerf bieden je in dit online-college een kijkje achter de schermen van het vertaalwerk. Wat maakt de NBV21 anders dan de NBV? En wat levert dat jou als  bijbellezer op? 

Dit college neemt je mee in het verhaal van de herziening van de NBV. Het zit vol vertaalvoorbeelden die je iets leren over de Bijbel en biedt je inzichten waarmee aan de slag kunt bij je eigen bijbelstudie. En je krijgt alvast een paar van de meest opvallende wijzigingen in de NBV21 te zien. 

Het college is bedoeld voor alle (christelijke) studenten en andere belangstellenden die nieuwsgierig zijn naar de NBV21 en die iets willen leren over het inspirerende werk van bijbelvertalen. 

Enkele voorbeelden die langskomen in het online college:

  • De zegen van Abraham
  • De troost van Job
  • ‘Vrouw, wat wilt u van Me?’
  • Paulus aan het woord

Beleef het online college mee op vrijdag 24 september van 20.00-21.00 uur. 

Datum: vrijdag 24 september 20.00 uur