Meld je nu aan!

Meld je aan voor het webinar op woensdag 29 september, 20:00 uur.

Gegevens

Privacyverklaring

Het Nederlands Bijbelgenootschap gaat zorgvuldig om met uw gegevens, zie bijbelgenootschap.nl/privacy of vraag de privacyverklaring aan via tel. 023 – 514 61 46. Naar aanleiding van deze actie kan het Nederlands Bijbelgenootschap u benaderen met een steunverzoek en/of een soortgelijke aanbieding doen.

Webinar: Vijf sleutels van bijbelvertalen

Heb jij je wel eens afgevraagd wat er allemaal komt kijken bij het maken van een bijbelvertaling? Hoe kun je als vertaler recht doen aan de brontekst en de tekst begrijpelijk maken voor de lezer van vandaag? Wanneer is iets een goede vertaling? Leer het tijdens het webinar op woensdag 29 september, 20:00 uur.

Vertaler Matthijs de Jong neemt je mee in het vertaalproces. Hij doet dat met voorbeelden uit de NBV21 die in oktober verschijnt. Zijn webinar biedt je een kijkje achter de schermen van het vertaalwerk en reikt je vijf sleutels aan. Vijf inzichten in het bijbelvertalen, waarmee je ook zelf praktisch aan de slag kunt als je in de Bijbel leest.

Het webinar is bedoeld voor alle bijbellezers die nieuwsgierig zijn naar de keuzes achter de vertaling. Het geeft je een indruk van het werk aan de NBV21 en brengt je dichter bij de bron.

Enkele voorbeelden die langskomen:

  • Ze zegen van Abraham in OT en NT
  • Ruth en Boaz aan elkaar gewaagd
  • Wat Jona te maken heeft met de schepping
  • Geen mus valt zomaar dood neer

Datum + Tijd
Woensdag 29 september 20:00 uur

Aanmelden
Meld je hier aan voor het webinar. Op 29 september krijg je een link per e-mail opgestuurd zodat je de live webinar mee kunt maken.