Ja, ik help mee 

Met een gift van 30 euro maakt u het mogelijk dat drie vluchtelingen een eigen bijbel krijgen. Helpt u ook mee?

Ik doneer eenmalig

Gegevens

*
Bank is verplicht.

Ik machtig NBG om bovenstaand bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Privacyverklaring Nederlands Bijbelgenootschap

Het Nederlands Bijbelgenootschap gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.

Een bijbel voor vluchtelingen in Suriname

Op de vlucht voor onderdrukking, geweld en armoede hebben duizenden vluchtelingen uit onder andere Cuba en Venezuela hun toevlucht gezocht in Suriname en Guyana. Maar een nieuw land betekent niet automatisch een beter leven. Bemoedigt u deze vluchtelingen met een bijbel?

In hun geboorteland is sprake van onderdrukking, werkloosheid en gebrek aan allerlei levensmiddelen. In Suriname hopen deze mensen een beter leven op te kunnen bouwen. Maar veel vluchtelingen hebben het zwaar, vertelt Erny van Axel, directeur van het Surinaams Bijbelgenootschap.

Heimwee

Een van hen is Petra Maria. Zij verliet de Dominicaanse Republiek in 2013. Dat deed ze voor de toekomst van haar kinderen, die achterbleven bij hun oma. Maar sinds ze haar rug beschadigde bij een val, kan ze niet meer werken. En teruggaan is ook geen optie, omdat haar paspoort is verlopen.

Petra Maria wordt emotioneel als ze over haar leven praat. ‘Ik vind het moeilijk dat ik afhankelijk ben van anderen nu ik niet kan werken. Ook maken de medicijnen die ik voor mijn rug slik mij zwaarmoedig. Soms huil ik de hele dag omdat ik heimwee heb.’

Houvast

Veel vluchtelingen zoeken perspectief en troost in de Bijbel. Sommigen hebben hun bijbel in hun eigen land moeten achterland. Anderen hebben zelfs nog nooit een bijbel gehad. Het Surinaams Bijbelgenootschap deelt daarom bijbels uit onder vluchtelingen.

Directeur Erny van Axel vertelt: ‘We zien echt dat mensen weer houvast krijgen door het bijbellezen. Ze vergeten hun omstandigheden en de eenzaamheid, en ervaren persoonlijk de warmte van God.’

Doe mee

Met uw hulp willen we vluchtelingen in Suriname bemoedigen met de Bijbel. Zo geeft u bijvoorbeeld met een gift van 30 euro drie vluchtelingen een bijbel. Doet u ook mee?

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.

page image