Ja, ik help mee 

Met een gift van bijvoorbeeld 20 euro kunt u vier kinderen in Moldavië blij maken met een prentenbijbelboekje. Daarnaast is het NBG in Oost-Europa betrokken bij diverse andere projecten. Zo helpen we het Bijbelgenootschap in Moldavië ook met een busje dat als rijdende bijbelwinkel door het land trekt. Steunt u het bijbelwerk in Oost-Europa met een gift?

Ik doneer eenmalig

Gegevens

Bank is verplicht.

Ik machtig NBG om bovenstaand bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Privacyverklaring Nederlands Bijbelgenootschap

Het Nederlands Bijbelgenootschap gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.

Geef voor prentenboekjes voor Moldavië

Twintig procent van de kinderen in Moldavië moet thuis één of beide ouders missen. Die zijn weggetrokken naar landen als Polen en Italië om een beter bestaan op te bouwen. Met als gevolg dat de kinderen achterblijven bij hun grootouders, vaak in grote armoede. Het Moldavisch Bijbelgenootschap zorgt voor lichtpuntjes in hun leven. Helpt u mee?

Samen met lokale kerken zet het Moldavisch Bijbelgenootschap zich in voor de achtergelaten kinderen. Door het hele land bieden ze hen een plek waar ze na school terechtkunnen. Hier worden ze liefdevol opgevangen door vrijwilligers die hen helpen met huiswerk, met ze spelen en voor ze koken. Ook kunnen de kinderen zich bij de opvang wassen en leren ze vaardigheden die ze in het dagelijks leven kunnen gebruiken, zoals koken, naaien en gewassen verbouwen.

Gods liefde

‘Ik vind de bijbellessen het leukst,’ vertelt Andreea (10), die nu twee jaar naar de opvang in Purcari komt. ‘Bij mij op school worden arme kinderen vaak gepest. Hier leren we over de liefde van God en dat het belangrijk is aardig te zijn tegen andere kinderen. Daarom heb ik nu wel vrienden.’

Het Nederlands Bijbelgenootschap wil dit jaar boekjes met bijbelprenten van Marijke ten Cate uitdelen aan deze kinderen. Het gaat om boekjes met het paas- en het kerstverhaal, in het Russisch of het Roemeens.

Pavel Creciun, die een naschoolse opvang leidt, is er blij mee. ‘We doen wekelijks bijbelstudie met de kinderen, en willen dat doen op een manier die zij begrijpen. De prentenboekjes geven ons iets in handen wat precies bij de kinderen past. En het zijn belangrijke verhalen, die we ze graag willen meegeven.’

Help mee!

Met een gift van bijvoorbeeld 20 euro kunt u vier kinderen in Moldavië blij maken met een prentenbijbelboekje. Doet u ook mee?

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.

page image