Ja, ik geef voor het verspreiden van Bijbels aan kinderen in Haïti 

Veel gezinnen in Haïti hebben geen Bijbel, laat staan een Bijbel voor kinderen. De prentenbijbel geeft kinderen hoop in moeilijke tijden. Geeft u kinderen in Haïti een lichtpuntje deze kerst?

Ik doneer eenmalig

Gegevens

*
Bank is verplicht.

Ik machtig NBG om bovenstaand bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Privacyverklaring Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.

‘Voor veel kinderen in Haïti is dit hun eerste eigen Bijbel’

Haïti is een van de jongste landen ter wereld als het gaat om de leeftijd van de bevolking. Van de ruim 11 miljoen inwoners is 60% jonger dan 25. Het bijbelverspreidingsproject komt voort uit de grote vraag naar Bijbels voor kinderen in Haïti. Veel gezinnen hebben geen Bijbel thuis, en al helemaal geen kinderbijbel.

Haïti is namelijk een zeer arm land met een erg jonge bevolking. Veel kinderen groeien op in armoede. Ervoor zorgen dat hun gezin voldoende te eten heeft, is voor veel ouders al een uitdaging, laat staan dat ze een Bijbel kunnen betalen. De vraag naar bijbels voor kinderen is dan ook erg groot in Haïti. Met deze actie willen we 20.000 kinderen een bijzonder kerstcadeau geven. Voor veel kinderen zal dit hun eerste eigen bijbel zijn, voor sommigen zelfs de eerste Bijbel die hun gezin thuis heeft. Zo kunnen ze straks met de hele familie uit de Bijbel lezen.

De Creoolse prentenbijbel

Door kinderbijbels uit te delen in arme gebieden in Haïti wil het NBG samen met het Haïtiaans Bijbelgenootschap voorzien in deze vraag. Kinderen krijgen als bijzonder kerstcadeau hun eigen kinderbijbel, vaak hun eerste eigen Bijbel of zelfs de eerste Bijbel van het hele gezin. De verspreiding vindt plaats via scholen en kerken, maar de kinderen mogen de Bijbel mee naar huis nemen. Zo kunnen ze straks met de hele familie uit de Bijbel lezen. Dit is de Creoolse uitgave van de prentenbijbel van Marijke ten Cate. 

Hoop op een betere toekomst

Deze prentenbijbel heeft veel impact op de kinderen. Zo vertelt onze collega Magda Victor uit Haïti: "Het is vaak het eerste cadeau dat ze ooit krijgen, en de Bijbel geeft ze hoop op een betere toekomst: God vergeet ze niet! Zo schijnt ook in Haïti het licht van Kerst: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen dat grote vreugde betekent voor heel het volk.’" (Lucas 2:10) Helpt u mee deze kinderen een prentenbijbel te geven?

Indien er meer giften binnenkomen dan dit project vraagt, besteden we de inkomsten waar nodig.