Ja, ik geef voor het vertalen van Bijbel Basics voor migrantenkinderen 

Bible Basics helpt kinderen op een eenvoudige manier God te leren kennen’, zegt Purdy Kortzorg, gemeentelid van Throne of David in Zoetermeer. ‘Wij hebben er enorm veel plezier mee bij onze zondagsschool en ervaren het iedere keer weer als een zegen dat we dit mogen gebruiken.’

Bij Nederlands kindermateriaal is de taal voor kinderen in migrantenkerken vaak (nog) een grote barrière. Ondersteunt u het vertalen van Bijbel Basics met een gift?

Ik doneer eenmalig

Gegevens

*
Bank is verplicht.

Ik machtig NBG om bovenstaand bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Privacyverklaring Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.

'Migrantenkerken willen Bijbel Basics ook graag gebruiken'

Voor de kinderen in Engelstalige kerken in Nederland is de taal een hindernis bij het gebruiken van Nederlands kindermateriaal. Engelstalig kindermateriaal vinden is echter moeilijk en erg kostbaar. Daarom werkt het NBG aan het beschikbaar stellen van de Engelse versie van kinderdienstmethode Bijbel Basics: Bible Basics.

Samuel Ekpo is relatiebeheerder migranten- en internationale kerken bij het NBG. ‘We merken dat er in die kerken belangstelling voor is voor Engelstalig kindermateriaal. In Ghana wordt Bible Basics gebruikt op zondagsscholen. Ghanese migrantenkerken in Nederland waren er enthousiast over en lieten ons weten die Engelse versie graag te willen gebruiken. Dat hebben we nu mogelijk gemaakt.’

Kinderdienstmethode

Bijbel Basics is een online kindernevendienstmethode, gelanceerd door het NBG in 2017. Aan de hand van 200 essentiële bijbelverhalen brengt Bijbel Basics de Bijbel dichtbij kinderen in de basisschoolleeftijd. Met al circa 13.000 gebruikers is de Nederlandse versie van Bijbel Basics een groot succes. Sinds afgelopen mei zijn de eerste afleveringen beschikbaar in het Engels via biblebasics.nl.

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.