Ja, ik help mee 

Blinden in Angola willen heel graag zélf de Bijbel lezen. Maakt u dit mede mogelijk met uw gift?

Ik doneer eenmalig

Gegevens

*
Bank is verplicht.

Ik machtig NBG om bovenstaand bedrag van mijn rekening af te schrijven.

Privacyverklaring Nederlands Bijbelgenootschap

Het Nederlands Bijbelgenootschap gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.

Geef voor braille bijbelboeken in Angola

Het leven van blinde mensen in Angola is zwaar. Angola is één van de armste landen van Afrika en blinden worden vaak niet als volwaardige mensen gezien. Veel Angolezen zijn gelovig en lezen én leven uit de Bijbel. Zélf de bijbel lezen is een diepgewortelde wens van blinde Angolezen. Maar, geld voor kostbare braille bijbelboeken is er niet. Daarom helpen wij. Helpt u mee?

Bittere armoede

Angola is een land in bittere armoede. Overal zie je sporen van de jarenlange burgeroorlog. Mensen wonen in krotten, kinderen kunnen vaak niet naar school en iedereen heeft wel iemand verloren. Juist in een arm land met slechte hygiëne, zijn veel mensen met beperkingen zoals blindheid.

Zélf de Bijbel lezen

Gelukkig zijn er christelijke centra die deze mensen helpen. Blinden leren er onder andere braille. Ontzettend belangrijk, want dit versterkt hun eigenwaarde en geeft blinden het gevoel dat ook zij ertoe doen.

‘Toen ik blind werd veranderde alles, mijn hele leven stond op zijn kop. Gelukkig leer ik nu braille lezen. Het helpt mij om geaccepteerd te worden zoals ik ben. Het geloof is belangrijk voor mij, daarom wil ik graag zélf de Bijbel lezen!’ zegt de blinde Albano Carlos Reis.

Geef voor de Bijbel in braille

Geld voor kostbare braille bijbelboeken hebben deze centra niet. Daarom vragen wij uw steun om de wens van blinden zoals Albano in vervulling te laten gaan. Zodat hij en velen met hem, zélf de Bijbel kunnen lezen.

Voor 20 euro geeft u al twee brailleboeken. Helpt u mee?

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.

page image